P U T E R A Z A H A R I .
Bonjour
Welcome to my blog , be nice here . do follow me :)


Hello , Assalammualaikum , i'm Huda and this is my story .

STORY OF MY LIFE


Infomation
do you want to know me more ? click the number

1 2 3 4
1. Archive
2. Banner
3. Contact me
4. Ask.fm

Walkie Talkie;
No "carut-carut" here !



Credits
thanks a lot ! :))

Template by : Yuuki
Basecodes : Yuuki
Image by : Tumblr & Google
Edited by : Miro
Second Editor : Linda
Siapa aku sebenarnya ?
Tuesday, December 2, 2014 | 7:43 AM | 0 waiting

Siapa ?

  Kadang kadang tuu , aku terfikir .. 
siapa aku ni sebenarnya ? betul ke aku ni yg dia pilih ? betul ke aku yang dia sayang ? ntah . macam adaa yang tak kena dengan aku . aku ni siapalahh . perangaii macam apa ntahh aku tngok . budak budak , serious punn kadang kadang . haishh . cuba kauu cakap sikit akuu ni siapa ? aku rasa macam akuu tak guna lahh sekarang . dont know whyy . 
  
  tapi apaa pun yang jadi , aku kena ingat , yang Allah , sentiasa ada dengan akuu . MakPapa sentiasa sokong akuu dari belakang . adik beradik akuu . aku bersyukur dapat family macam diaorg . walaupun kadang kadang berlaku pergolakkan , tapi bak kata pepatah , air yg dicincang tak akan putus . sekejap jee dah elok . 


Nii MakPapa . Zahari bin Zakaria and Siti Normah binti Johari . They are my SWEETHEART <3 . walaupunn makpapa selalu marah aku , tapii aku tahu apa yang mereka buat semua untuk kebaikan and masa depan aku . aku tahu mereka sayang aku sepenuh hati mereka . mak , terima kasih sbb dah lahirkan adik , terima kasih atas pengorbanan mak dekat adik , terima kasih sbb mak curah kan kasih sayang mak sama rata dan tak pilih kasih pun . terima kasih mak . halal kan makan minum adik . halal kan semua nya mak . papa , terima kasihh papa sebab jaga huda , cari rezeki sana sini . hantar huda belajar jauh jauh , bagi huda belanja, bagi pakai yang cantik lawa . bawak keluarga jalan jalan sama sama . huda sangat2 bersyukur dapat mak ngn papa . mak papa sangat faham anak anak mak papa . terima kasih mak papa . huda janji In Sha Allah , huda akan belajar bersungguh sungguh macam alang :) huda nak kerja besar besar , jaga mak papa . huda nak jadi anak berguna untuk mak papa besar nantii . nantii senang :) 



Abang Longg family . Haii abang . Muhd Ikram bin Zahari . abang nii ni sangat lahh baik . walaupun dia suka kacau adik adik dia , tapi baik , pemurah sebenarnya . abang akuu ni handsome . macam akuu . hahaha . dia nii tatauu lahh mau kawinn bilaa . aduuduuu , cepat lahh kawinn abang . dalam family abg akuu ni manja jugak lahh . ni kuat ngadu . haaha . comel je abang aku ni . abg akuu paling rapat ngn akak aku . sbb jarak umur diaorg tak jauh kann . biasalahh tu . hahaha . abang selaluu jemput or datang melawat waktu akuu kat maktab . al-maklumlahh , driver papa . hahaha . besar jasa pengorbanan diaa nii . muahhmuahh sikitt ! terima kasihh abang ! :)


Haii angahh ! Qurratuaini binti Zahari . Angah nii pemurah . aduuduu , apa adik adik dia mintak takdoo yang dia tak kasi . semua dia bagi . mana yang dia mampu lahh . angah ni baran sikit . tapi dia nii lembut je . comel pun comel . lawa punn lawa . mmg tip top ahh . dahh tunang , tinggal nak kawinn je on 6/12 . akuu nak jadi plawerr gurll . cehh menyampahh akuu . hahha . yg pentingg angan nii tersngat baik ! dia nii peramah , mulut bisingg je . macam aku jugak lahh sikit . hahaha . senyumann dia bikin orang meltingg , kami nii macam twins sikit lahh . hahaha . muka copy paste . btw , sayang angahh ! 


She's a SOLDIER ! Alang :3 ahahah . Nurlisa binti Zahari . alang ni tegas . uishh , jgn cakap ahh . namaa  pun askar . akuu takutt sikit ngn alang nii . tap dia baik jee . haha . dia lain sikit . boboii like me . hahha . suka panjat panjat , terjun terjun , macam macam ahh . dia nii sporting , pandai buat muka time selfie ! best selfie ngn dia nii . pelbagai gadget yg diaa ada . agak savingg sikit ahh dia nii . baguss baguss . hee ~ akuu sangat sayangg diaa nii . tersangat lahh pandai . Addmath bolehh kabo celahh gigi je . pergghh . addmathh lahh susahh . aduduu  . tak pahangg kawee . haahaha . alang , make your dream comes true . and i do love you :)




Adam Izzudin , my last hero ! haahaha . adik akuu paling comel . beza 10 tahunn . gilaa habaqq hangg . selalu gaduhh . dialah tempatt aku gaduhh . hahhaa . akuu sayangg ahh adik akuu ! dia selaluu cari pasal . tapi dia sayang akuu woo , dia marah kalau akuu tinggal kat rumahh sesape . hahah . baguss ada adikk mcm nii . sayang akak ! hahaha . adamm , nantii dah besar blaja rajin rajin . blajar lg tinggi dri alang and huda :) akuu tahu kauu bolehh lahh adam ! hahaha . do your best in future adam ! muah muahh ! love you :)










Family akuu R.A.R.E ! gempakk ! hahaha . kami AWESOME ! Kami family selamanyaa . takkan terpisah . BAGAI AIR DICINCANG TAK AKAN PUTUS . 

Pen Off _
Describe about Me :)
Sunday, November 30, 2014 | 12:41 AM | 0 waiting

Nur Huda Zahari :)

Assalamualaikum . haiii . nama aku yang penuh ikut IC Nur Huda binti Zahari . aku belajar kat MRSM Muadzam Shah . aku tahun depan budak pt3 . tapii , tak rupee budak pt3 pungg . aduuduu . hahaha  , belajar ntah kemana . pointer punn asyik teruk je . hahah . tatauu laa nantii jadi apa akuu ni . haha . nickname aku Boboi . haa , mesti nak tahuu kenapa kann . 

  akuu ni macam jantann sikit . kat rumah tolong ayah akuu je . kerja berat berat akuu buat . mak ayah akuu punn macam tak kisah sangat akuu buat kerja berat . aku punya penampilan punn macam jantan . at rumah , my mom called me " Anak Bujang MakPapa " hahah ! comel kann nama . haha . tapi bila akuu pakai tudung, baru panggil gegirl . haha . boboiy pakai tudung . so cute . hahaha . 

aku ni agak perasan comel lahh . serious talk . ! hahaha . bajet bajet jee comel . aku ramai kawan lelaki . sebab  dah terbiasa dgn surrounding mcm tu . saudara mara akuu ramai lelaki . hahah . best woo main gusti ! hahaha . tapi dah besar kann sekarang , main selfie selfie je lahh . hahaha . jalan jalan , riadah , well ! hahaha . dah matured ann . 

tahu tak , aku kat maktab suka main bola tampar ngn budak batch . main mix ! perghh , gempakk ah . aku ni hyper active . although nampak macam matured , tapi .. perangai aku sangat bebudakk . aku suka layan budak budak , jadi budak budak . kadang kadang akuu menggilaa . kalau tak caya , tanya haslindaa . hahaha . takk pun follow lahh diaa punya blog http://cimox-rules.blogspot.com/ , promotee dia jap ! hahaha . linda nii kan , dia selalu jadi penyokong setia setia benda gila yang aku buat . hahaha . lawak je rasa . 

akuu kat asrama jadi budak aspura sesat . haha . tak lahh . akuu jadi budak aspuri lahh . ayuu siot ! akuu tak reti kemas lokerr sangat ! linda yg tolong . hahaha , tapi kat asrama akuu rajin menyapuu sikit . well . nak jadi isteri mithalii kann . ecececehh . sudahh . tapii , naik cuti nii comfirm akuu perempuan . my style changed! cehh . hahaha . aku nii terpengaruh ngn style kpop . haha , tapi tak suka movie or whatever pasal kpop . haha . 

haa , nak tahu apa lagii ? aku nii sukaa tengok babyy ! nantii mesti akuu jadi geramm sangatt !
habiss akuu cenciumm budakk tuu ! hahahahaha . aku ni babyy lover ! ohhyeahh ! hahaha . okeyy lahh . akuu sibukk ni , jagaa babyy . babyy nangis ,, TT_TT

Friday, November 28, 2014 | 8:03 AM | 0 waiting

My Best Buddies ! <3

Hai <3 . Lama tinggalkan blog sorang sorang . All the older post dahh delete . Padam semua old memories . Its too public kalau nak share . Hahaha . Actually , on 26/11/2014 meet my buddies ! Here you are , Brother Aizzad Zuharzam and Brother Haiqal Hazeem . 

  Aizzad nii dia sangat pemalu actually . Hahaha . Dia jirann aku ! Dia selalu ajak akuu main bola , badminton . Hahaha . Mana pergii ada jee Ijat ni ! Dia budak MRSM Kuala Klawang . Pandaii woo ! Pointer final sem dia tahun nii 3.42 . Baloww ahh ! Memang daebak lahh kawan akuu ni ! Dia agak jahat ngn aku ! Dia suka sangat perasan yg dia tu sangat hebat or blablabla . Memangg menyampahh laa bila tengok dia bila dia jadi perasan ! hahaha . 
  Aku kenal aizzad ni betul2 start darjah 3 . sebab , dia ketua kelas and akuu penolong ! aku kena duduk sebelah dia ! kitaorg selalu gaduhh ! mmg kalau sehari tak gaduh memang tak sah . haha , ingat lagi mainan kena rampas ngn cikgu bakar . aduduu . memang banyak lahh sweet memoriss kitaorg ! diaa nii ramai peminat . hahaha . sbb melting ngn senyuman diaa ? ohh pliss . pakwee akuu lagi handsome ! hahaha . 

  Haiqal Hazeem or Ajeem . dulu diaa ni suka dengar masalah akuu . haha . sampai nangis nangis dia sangat caring kawan dia and take care . dia super jojess lahh akuu kaboo ! dia punn budak MRSM Kuala Klawang . Akuu jee sesatt kat MRSM Muadzam Shah tuu . pointer dia lagi daekbakk ! 3.56 siott ! Dia lagi lahh kepala otak apaa dia nii . Ha ! kalau tak silap akuu dulu dia nii pustakawan sekolah rendah . haha . pakai baju pink ! comel je . ddia ada awek . hoho . so sweet siakk mereka ! awek dia punya ayah zahari jugakk macam ayah akuu . hahaha . 
  Ajeem ni aku kenal dia darjah 2 . sebab akuu kena dok tengah , pastu sebelah kanan akuu Ijat , tapii time nii ijat sombong . haha . kiri akuu Ajeem . akuu ingat lagii , aku kenal diaa sebab pemadam akuu jaduh kat atas peha dia kot . haha . lawak ! aku malu gila nak mintak pemadam tuu . pastu dia kata " ni awak punya ke ? " haha . pastu akuu amik pemadam buat kerja akuu . habis je kelas , dia kenal kan diri dia then aku kenalkan diri akuu . start dari haritu , kitaorg bising gila ! haha . untill one day , aku kena pindah tempat , sebab selalu buat bising dengan diaa . aduuduu . dia ni sangat lahh hotstuff kat sekolah rendah . uishh . memang ramai yg usha . haha . kat MRSM pulakk jadi President Batch . perghh . Batchmark woo ! memang untungg dia . 
  



  
and that's the story of us . Hope that we'll be friends forever <3 . Pen off .